09.05.2017 16:31

Bosz: "We kunnen niet achterover leunen"

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Ajax boekte vorige week een goede 4-1 overwinning in de thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon. De basis voor een finaleplek lijkt gelegd, maar trainer Peter Bosz waakt voor onderschatting. "Die uitslag van vorige week is natuurlijk comfortabel, maar we kunnen niet achterover leunen", zegt Bosz op de clubwebsite.

Bosz is blij met de uitgangspositie, maar hij beseft tegelijkertijd dat er donderdag weer hard gewerkt moet worden door zijn ploeg. Een finaleplek is nog niet zeker. "Degene die dat denkt, die neem ik niet eens mee naar Lyon, want die snapt er helemaal niets van. Lyon is een uitstekende ploeg, dat hebben ze hier in Amsterdam in de eerste vijftien tot twintig minuten laten zien, waar wij eigenlijk niet aan de bak kwamen. Tel daarbij op dat Lacazette terugkomt en gaat spelen. Tolisso was geblesseerd toen wel speelde. Nu heeft hij rust heeft gehad en nu is hij wel helemaal fit. We zullen aan de bak moeten", vervolgt hij.

Bosz kan zich de feeststemming na de thuiswedstrijd tegen Lyon wel goed voorstellen. "Ik snap de blijdschap meteen na de wedstrijd, omdat eigenlijk niemand ons echt kans gaf tegen Lyon. Dat is ook mooi, voor die dag. Vanaf nu is het geconcentreerd zijn en heel goed toewerken naar die wedstrijd. Ik loop natuurlijk al langer mee en ik weet dat het nooit gespeeld is", geeft Bosz aan.

In de vorige ronde liet Ajax de halve finaleplek in de uitwedstrijd tegen Schalke 04 bijna uit de handen glippen toen er ook een goede uitgangspositie was. Of Ajax heeft geleerd van de uitwedstrijd tegen Schalke? "Dat zijn allemaal clichés. Wij leren van iedere Europese wedstrijd. We hebben een jonge ploeg, met jongens die allemaal heel veel talent, maar nog niet de ervaring hebben. Dit gaat onze achttiende Europese wedstrijd van dit seizoen worden en ik denk altijd dat we gaan winnen. Mijn hele leven al", besluit Bosz.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner