12.05.2017 10:34

Mourinho nestelt zich nu al in de underdog-rol

Volgens José Mourinho is Ajax licht in het voordeel als Manchester United tegenover de Amsterdammers staat in de finale van de Europa League. Deze wordt gespeeld op 24 mei en volgens de Portugees heeft Ajax meer tijd voor de voorbereiding.

"Zij spelen zondag hun laatste wedstrijd en hebben twaalf dagen om zich voor te bereiden", laat Mourinho bij FOX Sports weten na de 1-1 remise tegen Celta de Vigo. "Wij hebben nog drie wedstrijden te gaan. Dus we starten met een achterstand. Maar we zullen ons organiseren en de mentaliteit vinden om er volledig voorbereid te staan." Mourinho kijkt uit naar het affiche met Ajax. "Dit zijn twee van de grootste clubs ter wereld met een geweldige historie in het voetbal. Het zal lastig worden tegen Ajax."

Tijdens de finale kan de Portugese trainer niet beschikken over Eric Bailly, die een rode kaart kreeg aangenaaid door John Guidetti. Het ontbreken van Bailly is een groot gemis voor Manchester. "Ik heb de rode kaart niet gezien, maar hij speelde fenomenaal. Het was voor iedereen emotioneel. Sommigen hadden alleen hun emoties beter onder controle dan anderen. Bailly was wat naïef. We zijn nu een belangrijke kracht kwijt voor de finale en we hebben al niet zoveel verdedigers."

Ook Ander Herrera is op zijn hoede voor de Ajacieden. "Ajax is een goede club met veel getalenteerde spelers. Het is een heel moedig team dat altijd speelt om aan te vallen", laat de Spanjaard weten. "Ik heb vorige week de wedstrijd tegen Lyon gezien en dat was een bizar duel. Beide ploegen hadden veel kansen, maar Ajax was beter. We hebben Daley Blind in de kleedkamer en hij kan ons meer over Ajax vertellen. Ajax is een grote club, met een grote historie en prijzen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner