19.05.2017 12:05

Helft van deelnemersveld CL 17/18 al bekend

Met het kampioenschap van RSC Anderlecht begint de Champions League voor het volgende seizoen alweer vorm te krijgen. De Belgische ploeg is het zestiende team dat zich heeft gekwalificeerd voor de groepsfase.

Hoewel nog niet alle competities zijn afgelopen, is de helft van het deelnemersveld voor het seizoen 2017/2018 al bekend. Één van die ploegen is uiteraard Feyenoord, dat zich vorige week tot kampioen van de Eredivisie kroonde. Daardoor is het voorlopig de laatste Nederlandse kampioen die zeker is van deelname aan de groepsfase. Na volgend jaar zal de landskampioen van de Eredivisie namelijk voorrondes moeten spelen om kwalificatie voor het hoofdtoernooi af te dwingen, al is Ajax hard op weg om het directe toegangsbewijs te heroveren.

Gekwalificeerde ploegen voor volgend Champions League-seizoen:
FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid (Spanje), Bayern München, RB Leipzig (Duitsland), Chelsea FC, Tottenham Hotspur (Engeland), SL Benfica, FC Porto (Portugal), AS Monaco, Paris Saint-Germain (Frankrijk), Spartak Moskou (Rusland), Shakhtar Donetsk (Oekraïne), RSC Anderlecht (België), Feyenoord (Nederland) en FC Basel (Zwitserland).

Als de nationale competities nu zouden eindigen, plaatsen ook Borussia Dortmund, Manchester City, Juventus, AS Roma en Beşiktaş zich voor het hoofdtoernooi van het miljardenbal. De rest van de clubs moet zich via de voorrondes van de Champions League zien te plaatsen of door de Europa League te winnen. Op die manier heeft Ajax nog een kans om tot het grootste Europese toernooi toe te treden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner