30.05.2017 14:25

Ronaldo en Ramos kunnen historie schrijven

Aanvaller Cristiano Ronaldo en verdediger Sergio Ramos kunnen zaterdag, als de finale van de Champions League gespeeld wordt, gezamenlijk de boeken ingaan. Nog nooit scoorde iemand in drie finales van de grootste Europese voetbalcompetitie en zij wisten vooralsnog in twee finales het net te vinden. De twee Madrilenen kunnen dus de eerste twee spelers worden die in drie finales van de Champions League scoren. 

Cristiano Ronaldo
In 2008 maakte Ronaldo zijn eerste doelpunt in de finale van het Kampioenenbal. Hij maakte het openingsdoelpunt namens Manchester United tegen Chelsea. De confrontatie werd beslist door een strafschoppenserie doordat Chelsea in de reguliere speeltijd nog 1-1 maakte. In de strafschoppenserie miste de Portugees, maar door doelman Edwin van der Sar ging de titel alsnog naar Manchester. In 2014 scoorde hij namens zijn huidige werkgever, Real Madrid, in een finale. Na verlening werd stadsgenoot Atlético met 4-1 verslagen. Ronaldo maakte de laatste in de slotminuut vanaf de strafschopstip. 

Sergio Ramos
Sergio Ramos wist nog maar tien doelpunten te maken in de Champions League, maar twee daarvan waren wel tijdens finales. In 2014 was hij zeer belangrijk met zijn gelijkmaker in de laatste minuut waardoor Real verlening mocht spelen tegen Atlético. In de verlenging was Real Madrid uiteindelijk te sterk en werd de eindstand op 4-1 gezet. Afgelopen seizoen speelde Real ook de finale van de Champions League tegen de stadsgenoot. Ook nu was Ramos weer trefzeker. Hij maakte de openingstreffer. Het kwam uiteindelijk aan op een strafschoppenserie en hier was Ramos ook trefzeker door de vierde strafschop van Real binnen te schieten. Real Madrid won de strafschoppenserie met 5-3 nadat het 1-1 was geworden in de reguliere speeltijd.

Ronaldo heeft al een aantal records
Cristiano Ronaldo heeft al enkele records achter zijn naam staan in Europa. Zo was hij de eerste speler die de grens van honderd doelpunten in de Champions League voorbij ging en de Portugees heeft met zijn 103 treffers de meeste doelpunten ooit in het Kampioenenbal gemaakt. Verder maakte hij de meeste doelpunten in alle Europese competities (Champions League, Europa League/UEFA Cup) ooit, namelijk 137. Ten slotte stond hij het vaakst in het UEFA Team van het jaar: tienmaal. 

Als één van de spelers scoort, is er nog een uniek moment. Dan is Real Madrid de eerste ploeg die vijfhonderd doelpunten weet te maken in de hoogste Europese voetbalcompetitie, namelijk de Europa Cup 1 en de huidige Champions League.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner