13.06.2017 22:38

Voetbalsters Oranje snel klaar met Oostenrijk

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben dinsdag wat vertrouwen opgedaan voor het Europees Kampioenschap dat over een maand in eigen land begint. Vier dagen na de nederlaag tegen Japan (0-1) werd de oefenwedstrijd tegen het zwakkere Oostenrijk wel gewonnen: 3-0. Oostenrijk is de nummer 24 van de wereld, Nederland de nummer twaalf.

Na ruim drie minuten had Oranje al een comfortabele voorsprong. De Oostenrijkse verdediger Virginia Kirchberger werkte de bal, na een voorzet van Shanice van de Sanden, in eigen doel. Vivianne Miedema verdubbelde kort daarna de score. Voor de twintigjarige aanvalster betekende dat haar 39e doelpunt in vijftig interlands. Miedema debuteerde 26 september 2013 in de wedstrijd tegen Albanië.

Het derde doelpunt kwam in de 38e minuut op naam van Lieke Martens. Na rust wist Oranje in de Adelaarshorst niet meer te scoren.