05.08.2017 08:00

De kalender: finale van WEURO en de Supercups

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. Deze week aandacht voor de finale van het Women's EURO 2017 en de vele Supercups die op het programma staan.

OranjeLeeuwinnen finale
Het is eindelijk zover! De OranjeLeeuwinnen zijn uitstekend met de druk omgegaan en hebben de finale van het WEURO 2017 bereikt. Daarin speelt de ploeg van Sarina Wiegman tegen de dames van Denemarken. In de poule werd daar nog met 1-0 van gewonnen, waardoor de OranjeLeeuwinnen, mede door het thuispubliek, de grote favoriet is. De wedstrijd is zondag 6 augustus om 17.00 uur hier LIVE te volgen. 

Feyenoord - Vitesse
De start van het nieuwe voetbalseizoen gaat pas écht van start als de Johan Cruijff Schaal is gespeeld. Landskampioen Feyenoord ontvangt in de eigen Kuip bekerwinnaar Vitesse. De Arnhemmers wonnen de KNVB beker-finale met 2-0 van AZ, door twee treffers van Ricky van Wolfswinkel. De echte voetballiefhebber hoeft niet te kiezen tussen de OranjeLeeuwinnen en het duel tussen Feyenoord en Vitesse, want de Johan Cruijff Schaal staat gepland op zaterdagavond 5 augustus om 18.00 uur.

Overige Supercups
Naast Feyenoord en Vitesse wordt in nog meerdere landen de Supercup afgewerkt dit weekend. Met Borussia Dortmund – Bayern München en Chelsea – Arsenal zijn dat twee geweldige krakers, terwijl het Beşiktaş van onder meer Ryan Babel het gaat opnemen tegen bekerwinnaar Konyaspor.

Duitsland
5 augustus: Borussia Dortmund – Bayern München 

Engeland
6 augustus: Chelsea FC – Arsenal FC

Turkije
6 augustus: Beşiktaş – Konyaspor

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner