26.09.2017 23:00

Ingezoomd op: de prachtige maand van Manchester City

Waar het Manchester City van Pep Guardiola vorig seizoen vaak nog haperde, draait de Engelse sterrenensemble sinds afgelopen zomer op volle toeren. In de maand september is de ploeg onverslaanbaar. De Spaanse oefenmeester zag zijn ploeg al zeven opeenvolgende wedstrijden winnen.

De laatste overwinning vond dinsdagavond plaats in het kader van de Champions League. The Citizens, die bij Feyenoord in het miljardenbal in de groepfase zitten, versloegen in het eigen Etihad Stadium Shakhtar Donetsk met 2-0. Beide treffers vielen na rust. De Belg Kevin De Bruyne en de Engelse aanvaller Raheem Sterling zetten zichzelf op het scoreformulier. 

De 2-0 overwinning mag gezien de recente reeks matig genoemd worden, daar de Spaanse oefenmeester zijn ploeg zag excelleren de afgelopen weken. In de laatste vijf wedstrijden in de Premier League en Champions League kreeg Manchester City namelijk geen enkele treffer tegen, was het aanvallend ongenaakbaar goed in vorm en scoorde het gemiddeld 4,4 doelpunten per duel. 

  • 09/09, Manchester City - Liverpool: 5-0 
  • 13/09, Feyenoord - Manchester City: 0-4
  • 16/08, Watford FC - Manchester City: 0-6
  • 23/09, Manchester City - Crystal Palace: 5-0
  • 26/09, Manchester City - Shakhtar Donetsk: 2-0

Naast deze vijf wedstrijden speelde Manchester City nog vier duels dit seizoen: drie Premier League-wedstrijden en een duel in de League Cup. Van de vier wedstrijden won de club er drie, terwijl alleen het Everton FC van Ronald Koeman de ploeg van Guardiola van winnen kon afhouden. In augustus werd dat Premier League-duel 1-1. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner