28.09.2017 07:00

Feyenoord met slechtste CL-begin voor Nederlandse club

Met twee nederlagen, zeven tegendoelpunten en slechts één doelpunt voor is Feyenoord de slechtst presterende Nederlandse club ooit tijdens de eerste twee wedstrijden van de poulefase in de Champions League. 

Dinsdagavond verloor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 3-1 bij SSC Napoli. Sofyan Amrabat redde diep in blessuretijd nog de Rotterdamse eer met een knappe goal. Eerder deze maand ging de ploeg in De Kuip al pijnlijk onderuit. Het Manchester City van Pep Guardiola veegde Feyenoord van de mat en zegevierde met 0-4.

Door de twee nederlagen lijkt kwalificatie voor de volgende ronde nu al een lastig verhaal, al heeft de ploeg nog genoeg kansen om derde te worden en na de winterstop verder te gaan in de Europa League. Het tweeluik met het Oekraïense Shakhtar Donetsk is daarom cruciaal. Deze duels staan gepland op 17 oktober (thuis) en 1 november (uit). 

Ajax laatste club met 2 nederlagen
Vorig seizoen vergaarde PSV na twee speelrondes in de groepsfase één punt, door uit gelijk te spelen tegen FK Rostov (2-2) en met 0-1 te verliezen van Atlético Madrid. De laatste keer dat een Nederlandse club de eerste twee wedstrijden verloor in de groepsfase van de Champions League is alweer vijf jaar geleden, in het seizoen 2012/2013. Ajax incasseerde echter minder tegengoals tegen Real Madrid en Borussia Dortmund. 

  • Borussia Dortmund - Ajax 1-0
  • Ajax - Real Madrid 1-4

Het vorige negatieve record stamt uit 2008/2009, toen PSV na twee wedstrijden in de poule zes tegentreffers had en zelf maar één doelpunt maakte in de verloren duels tegen Atlético Madrid (0-3) en Liverpool FC (3-1). Dat seizoen eindigde PSV als laatste in de poule met drie punten. Een keer werd gewonnen: 2-0 tegen Olympique Marseille.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner