21.02.2018 08:15

Zege Bayern zorgt voor langstlopende winstreeks

Bayern München had dinsdagavond geen kind aan Beşiktaş in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. De ploeg van Jupp Heynckes walste met 5-0 over de Turkse ploeg en evenaarde een stokoud clubrecord.

Der Rekordmeister won namelijk voor het veertiende achtereenvolgende duel in alle competities. Dat clubrecord stam uit het 1980, toen het eveneens veertien wedstrijden achter elkaar wist te winnen. Zaterdag kan de huidige Bayern München-ploeg de reeks eigenhandig maken als het in eigen huis aantreedt tegen Hertha BSC. Tegen Beşiktaş eisten Thomas Müller en Robert Lewandowski de hoofdrol op. Beide aanvallers scoorden twee treffers en gaven ook nog een assist. De overige treffer kwam op naam van de Franse aanvaller Kingsley Coman.

Bayern München was superieur tegen de Turken, wat werd geïllustreerd door Arjen Robben. De Nederlandse vleugelaanvaller werd één minuut voor rust binnen de lijnen gebracht, ter vervanging van de geblesseerde James Rodríguez. In de 46 minuten die Robben speelde had hij meer balcontacten (45 stuks) dan elke Beşiktaş-speler.