27.05.2018 11:12

Matchwinner Bale speelt zich in kijker voor transfer

Gareth Bale besliste met twee treffers de met 3-1 gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool. Hij steekt de laatste weken in grootse vorm, maar is geen basisspeler in Madrid. Vertrekt hij aankomende zomer?

Bale zit de laatste weken goed in zijn vel, getuige de afgelopen tien duels in de Primera División. Daarin scoorde hij namelijk zeven keer. Toch wist de Welshmen, die in 2013 voor honderd miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur FC, dit seizoen geen basisplaats te veroveren in het team van coach Zinédine Zidane. In de competitie kwam hij 26 keer in actie, waarvan twintig keer als basisspeler. In die duels was hij overigens wel productief: zestien keer vond hij het net. Een gemiddelde van 0,62 goal per duel.

Aftrap
In de Champions League kwam hij van de dertien wedstrijden zeven keer in actie. Slechts drie keer mocht hij vanaf de aftrap beginnen. Hij scoorde overigens wel drie keer, waarvan dus twee in de finale tegen Liverpool. Het was allemaal niet genoeg om Zidane te overtuigen van zijn kwaliteiten en uit te groeien tot onomstreden basisspeler. En dat terwijl hij nog steeds in de top tien staat van de duurste transfers ooit.

De Welshman is inmiddels wel voorbijgestreefd door enkele spelers. Kylian Mbappé maakt pas komende zomer de definitieve stap naar Paris Saint-Germain. De Franse topclub is contractueel verplicht om het talent volgend seizoen definitief over te nemen voor een bedrag van 180 miljoen euro. Philippe Coutinho maakte voor een totaalbedrag (inclusief bonussen) van 160 miljoen de overstap naar FC Barcelona, dat ook 147 miljoen neerlegde voor Ousmane Dembélé.

Duurste transfers ooit

  1. Neymar - 222 miljoen euro
  2. Kylian Mbappé - 180 miljoen euro
  3. Philippe Coutinho - 160 miljoen euro
  4. Ousmane Dembélé - 147 miljoen euro
  5. Paul Pogba - 105 miljoen euro
  6. Gareth Bale - 101 miljoen euro

Met zijn fabelachtige optreden in de Champions League-finale lijkt hij zich in de kijker te hebben gespeeld van grote clubs. Omdat hij ook vorig seizoen al geen basisplaats had (negentien wedstrijden in competitie) lijkt het erop dat hij aankomende zomer zijn vleugels uit zal slaan. Zijn cijfers spreken in ieder geval in zijn voordeel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner