27.05.2018 13:25

Benzema evenaart Van Nistelrooy

Met zijn hoogst opmerkelijke doelpunt in de finale van de Champions League heeft Real Madrid-spits Karim Benzema zich op de topscorerslijst aller tijden van het Europese toernooi naast Ruud van Nistelrooy genesteld. Beiden waren in hun carrière goed voor 56 doelpunten in het miljardenbal.

In dienst van Olympique Lyon en Real Madrid speelde Benzema 104 duels in de Champions League. Van Nistelrooy had voor PSV, Manchester United en Real Madrid minder duels (73) nodig om tot het aantal van 56 doelpunten te komen.

Benzema is sinds vorig seizoen de meest trefzekere Fransman in de Champions League. In de groepswedstrijd tegen Borussia Dortmund (7 december 2016, 2-2) bereikte hij met het maken van zijn vijftigste doelpunt in het miljardenbal een mijlpaal én kwam hij naast de legendarische Thierry Henry te staan op de topscorerslijst.

Inmiddels staat Benzema dus op 56 doelpunten in de Champions League. De dertigjarige spits heeft nog enkele jaren om te stijgen op de topscorerslijst, hoewel dat een lastige klus gaat worden. Raúl is de nummer drie op de lijst, met vijftien goals meer. Lionel Messi (100) en Cristiano Ronaldo (120) completeren de top drie.

Bekijk hier de volledige topscorerslijst van de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner