29.05.2018 15:15

Qarabağ trok meer fans dan PSG, City en Juventus

Ondanks de nietige Europese status en de lage kansen in de Champions League was het stadion van Qarabağ FK elke keer goed gevuld. Dat zou niet bijzonder zijn als de ploeg uit Azerbeidzjan een heel klein stadion had, maar het tegendeel is waar.

De drie thuiswedstrijden tegen AS Roma, Chelsea FC en Atlético Madrid werden steevast uitstekend bezocht. In het Baku National Stadium kunnen 68.700 supporters en gemiddeld trok Qarabağ FK 60.741 fans naar de duels met de Europese grootmachten. Dat is een gigantisch aantal, zeker vergeleken met andere ploegen die dit seizoen deelnamen aan het Europese avontuur in het miljardenbal. Zo trok Qarabağ FK gemiddeld meer supporters dan teams als Manchester City (48.050 fans), Paris Saint-Germain (46.382 fans) en Juventus (38.541 fans). 

Van de deelnemende teams aan de Champions League trok Real Madrid dit seizoen gemiddeld de meeste bezoekers. Ruim 75 duizend mensen gingen elk duel naar Santiago Bernabéu om hun ploeg aan te moedigen richting de dertiende eindzege in de Champions League. Daarmee houdt De Koninklijke naaste belagers Manchester United en FC Barcelona achter zich. Feyenoord bungelt met een achttiende plaats in de middenmoot van de bezoekersaantallen in het miljardenbal. De minste bezoekers waren dit seizoen bij thuiswedstrijden van AS Monaco te vinden. De ploeg uit het Prinsendom trok gemiddeld slechts 9.378 fans naar duels in Stade Louis II.

De vijf ploegen met gemiddeld de minste bezoekers in het miljardenbal

  1. AS Monaco – 9.378 gemiddelde bezoekers
  2. NK Maribor – 12.349 gemiddelde bezoekers
  3. APOEL Nicosia – 17.211 gemiddelde bezoekers
  4. RSC Anderlecht – 19.586 gemiddelde bezoekers
  5. SSC Napoli – 25.878 gemiddelde bezoekers

Klik hier of op de afbeelding om naar het gehele overzicht te gaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner