17.08.2018 07:30

Nederland in top 15 land met meeste uitgeschakelde clubs

Nederland begon dit seizoen met vijf ploegen in Europa, maar we zijn halverwege augustus en meer dan de helft heeft het Europese strijdveld al verlaten. AZ Alkmaar, Vitesse en Feyenoord alledrie werden uitgeschakeld in de Europa League.

Van de eerste veertien landen op de UEFA coëfficiëntenlijst heeft Nederland, dat de dertiende plaats bezet, nog maar de minste ploegen over. Alleen PSV en Ajax kunnen nog punten sprokkelen voor de belangrijke ranking. Ook Oostenrijk, de nummer elf van de UEFA coëfficiëntenlijst, heeft nog maar twee ploegen over. Alle andere landen boven Nederland hebben nog meer ploegen in de Europese toernooien. Twee plaatsen onder Nederland staat Kroatië, dat land heeft nog maar één van de vier teams in Europa. 


Lees ook: Dit verdienen PSV en Ajax bij CL-deelname 


Nederland sprokkelde tot op heden 1.300 punten bijeen dit seizoen in Europa. In vergelijking met de nietige landen is dat bijzonder weinig. Zo haalden onder meer Kosovo (2.500), Georgië (1.625), Luxemburg (1.875) en Liechtenstein (1.600) al een stuk meer punten dan Nederland. Mochten Ajax en PSV het hoofdtoernooi halen, doet Nederland uitstekende zaken. Dan worden er 4.000 punten per club bijgeschreven. Echter, omdat Nederland met vijf landen deelneemt aan Europa, moet het puntenaantal door dat getal gedeeld worden. Daardoor blijft er 0.800 punten over.

Top vijftien van de UEFA coëfficiëntenlijst:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner