30.08.2018 11:00

PSV de meeste CL-deelnames, Ajax meeste overwinningen

Nederland is dit Champions League-seizoen vertegenwoordigd door PSV en Ajax. Dat is voor het eerst sinds acht jaar dat er twee ploegen uit ons land deelnemen aan dat toernooi. Beide ploegen zijn minimaal verzekerd tot zes wedstrijden in het miljardenbal en verstevigen daarmee hun reputatie.

Van alle Nederlandse clubs zijn PSV en Ajax namelijk het meest ervaren in het grootste Europese clubtoernooi. Sinds de oprichting van de Champions League in het seizoen 1992/1993 speelde de Eindhovenaren en de Amsterdammers namelijk de meeste wedstrijden in dat toernooi van alle Nederlandse clubs. PSV is met 110 wedstrijden en zestien deelnames recordhouder, gevolgd door Ajax. Die ploeg deed veertien keer mee aan de Champions League en speelde in totaal 102 duels. 


Lees ook: Dit is de potindeling voor de CL-groepsfase 


Hoewel PSV net iets meer wedstrijden speelde dan Ajax, hebben de hoofdstedelingen het record van de meeste Nederlandse overwinningen in het hoofdtoernooi van de Champions League in handen. Ajax won 38 van de 102 duels (winstpercentage van 37%), terwijl PSV in 110 optreden tot 36 zeges kwam (winstpercentage van 32%). Daarnaast speelde Ajax van alle Nederlandse teams veruit de meeste kwalificatiewedstrijden: 22 in totaal.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner