20.09.2018 23:24

Babel en Lens redden Nederlandse eer in Europa League

Bij de start van de Europa League was er geen enkele Nederlandse club actief, waardoor de Nederlanders in het buitenland extra in de schijnwerpers staan. Een groot succes was het niet, al deden de Nederlanders bij Beşiktaş het uitstekend.

Babel topscorer van Beşiktaş
Met een prachtig doelpunt opende Babel de score voor Beşiktaş tegen Sarpsborg 08. Na zijn stift liepen de Turken uit naar een 3-1 zege, mede door ook een doelpunt van Jermaine Lens. Sinds de start van vorig seizoen is er geen speler die meer doelpunten voor Beşiktaş maakte dan Babel: twintig. Hij maakte er zestien in de competitie, twee in de Champions League en vanavond zijn tweede in de Europa League:

Harde nederlaag Cocu
Het zijn zware tijden voor Phillip Cocu. Tegen Dinamo Zagreb ging zijn Fenerbahçe met 4-1 onderuit tegen Dinamo Zagreb. Het was al de vijfde nederlaag onder zijn leiding, in pas acht wedstrijden. Maandag wacht de derby tegen Beşiktaş.

Rode kaart Willems
Jetro Willems pakte tegen Olympique Marseille zijn tweede rode kaart van het seizoen. Na twee keer geel moest hij het veld verlaten. Met tien man wist Eintracht Frankfurt wel de wedstrijd te winnen: 1-2. Naast Willems speelden er nog meer Nederlanders mee. Kevin Strootman speelde namens Marseille de gehele wedstrijd, maar verloor dus wel. Jonathan de Guzman begon in de basis bij Eintracht Frankfurt en werd na een uur spelen naar de kant gehaald.

Promes speelt volledige wedstrijd
Quincy Promes heeft zijn eerste volledige wedstrijd voor Sevilla FC gespeeld tegen Standard Luik. De Spanjaarden wonnen met liefst 5-1, maar de Nederlander was niet beslissend met doelpunten of assists. Het was tevens zijn eerste basisplaats, na twee invalbeurten in de competitie. Die beide eerdere duels werden overigens verloren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner