21.09.2018 13:33

Spaanse ploegen het meest productief in Europese week

De eerste Europese voetbalweek zit erop. In totaal deden er zeventig clubs mee in de Champions League en Europa League, uit 29 verschillende landen. Spaanse ploegen vonden uiteindelijk het vaakst het net.

Er werden in totaal 112 doelpunten gemaakt in de eerste ronde van de Champions League en Europa League. 45 treffers daarvan vielen in de Champions League, een gemiddelde van 2,81 goals per wedstrijd. Spaanse ploegen droegen met zestien treffers het meest bij aan de totaalscore. Het is echter wel zo dat Spanje zeven ploegen in Europa heeft, meer dan alle landen.


 Lees ook: De 5: Laatste keren Ajax op bezoek in Eindhoven 


Meeste goals in eerste Europese week per land

  1. Spanje – zestien
  2. Engeland – dertien
  3. Duitsland en Portugal – elf
  4. Frankrijk en Turkije – zeven
  5. Oekraïne – zes

Ajax verzorgde deze ronde de volledige Nederlandse productie, door drie keer te scoren tegen AEK Athene. PSV verloor namelijk met 4-0 van FC Barcelona, maar dat was niet de meest beschamende nederlaag. De grootste overwinning van de week werd ook door een Spaans team geboekt. Sevilla FC walste met 5-1 over het Belgische Standard Luik heen.

De vele goals leverden vaak ook een overwinning op. De Spaanse ploegen veroverden veertien punten in de eerste week, het meest van alle landen. Ook Duitsland sleepte veertien punten binnen. Engelse teams volgen met dertien punten.

Meeste punten in eerste Europese week per land

  1. Spanje en Duitsland – veertien
  2. Engeland – dertien
  3. Duitsland en Portugal - elf

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner