03.10.2018 22:51

Rosario maakt op fantastische wijze jubileumtreffer

PSV-middenvelder Pablo Rosario verzorgde met zijn fraaie afstandsknal een wel heel bijzondere treffer in de Nederlandse geschiedenis. Hij zette daarmee zijn ploeg op voorsprong, maar uiteindelijk boog Inter de stand om (1-2)

PSV verdiende zeker in het eerste halfuur lof, maar kon niet voorkomen dat de Italiaanse topclub een karrenvracht aan kansen creëerde. Alleen al voor rust schoot de Nerazzuri zeventien keer en PSV ontsnapte enkele aan een tegentreffer. Jeroen Zoet kon zijn doel na de schoten van Radja Naingolan en Mauro Icardi echter niet schoonhouden.

En dat terwijl PSV in de eerste helft op voorsprong was gekomen. De wedstrijd was 27 minuten bezig toen Pablo Rosario de bal voor zijn voeten kreeg. De 21-jarige middenvelder haalde uit en zag zijn poging in de kruising achter Inter-doelman Samir Handanovič verdwijnen. Daardoor werd hij de honderdste Nederlandse doelpuntenmaker in de Champions League. Slecht vijf andere landen hebben meer dan honderd doelpuntenmakers.

Arjen Robben en oud-spitsen Roy Makaay en Patrick Kluivert zijn samen de Nederlandse topscorers in het grote clubtoernooi. De drie aanvallers, onderdeel van de 'club van honderd', wisten 29 keer het net te vinden. Onder meer invaller Donyell Malen deed een poging om de honderdeneerste doelpuntenmaker uit Nederland te worden. Inter hield de deuren echter gesloten en verliet met drie punten het veld.

Puntloos
In de poule van de Eindhovenaren won FC Barcelona na een sensationeel duel met 2-4 op bezoek bij Tottenham Hotspur FC. De Spaanse grootmacht voert nu samen met Inter de groep aan met zes punten. PSV en Spurs, beiden nog puntloos, treffen elkaar over drie weken in het Phillips Stadion.

Het was alweer een eeuwigheid geleden dat PSV in het eigen stadion verloor. Sinds de 1-2 nederlaag tegen FC Bayern München op 1 november 2016 verloor PSV geen duel meer in eigen huis. In zowel de Champions League, Eredivisie en KNVB Beker stapte het sindsdien niet meer als verliezer van het eigen veld. Inter maakte dus een einde aan die indrukwekkende reeks van twee jaar.