24.10.2018 20:56

PSV dankt Lozano: Dit seizoen al bij 15 goals betrokken

PSV heeft in de slotfase van de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur FC het eerste punt van dit Champions League-seizoen gepakt. Luuk de Jong zette zijn ploeg na 87 minuten op gelijke hoogte. Opnieuw was Hirving Lozano belangrijk.

Door het gelijkspel pakten zowel PSV als Spurs hun eerste punt van dit Champions League seizoen. Beide ploegen verloren de eerste twee duels van FC Barcelona en Internazionale.

PSV was in de eerste helft tegen Tottenham brutaal op voorsprong gekomen. Het was geen verrassing dat de goal van PSV van de voet kwam van linksbuiten Hirving Lozano. De Mexicaan is dit seizoen al bij vijftien goals betrokken in alle competities: elf goals en vier assists. Dat bereikte hij in evenveel wedstrijden, want hij stond dit seizoen vijftien keer op het veld.


 Lees ook: Topscorer aller tijden stopt na het seizoen 


Hoewel Tottenham de betere partij was in Eindhoven, zat het PSV niet bepaald mee. De gelijkmaker van de Spurs werd gemaakt door buitenspeler Lucas Moura, die al twee jaar lang niet meer hand gescoord in de Champions League. De tweede Engelse treffer was wat minder opvallend. Spits Harry Kane verschalkte Jeroen Zoet en scoorde alweer zijn elfde Champions League-goal in dertien optredens.

In de slotfase beleefde Tottenham nog enkele hachelijke momenten, zeker nadat keeper Hugo Lloris tien minuten voor tijd van het veld was gestuurd met een rode kaart. Zijn vervanger Michel Vorm kon dan ook niet voorkomen dat Luuk de Jong in de 87e minuut raak prikte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner