07.11.2018 12:15

Lokomotiv kent als reekshoofd zeldzame uitschakeling

Voor Lokomotiv Moskou zit het Champions League-toernooi er na vier speelrondes alweer op. De Russische formatie verloor dinsdagavond met 4-1 bij FC Porto en kan daardoor in de resterende twee duels de concurrentie niet meer inhalen.

De Portugezen staan op tien punten, terwijl Schalke 04 op acht punten staat. Lokomotiv Moskou pakte nog geen enkel punt, waardoor het gat niet meer is te overbruggen. Dat is een hard gelag voor de ploeg van Yuriy Semin, want Lokomotiv Moskou was bij de potindeling nog ingedeeld in pot één. Samen met onder meer Real Madrid en Manchester City behoorde het tot het selecte gezelschap van acht zwaargewichten. De uitschakeling is daarom opvallend, zeker omdat in de geschiedenis van de Champions League het slechts eenmaal eerder voorkwam dat een team uit de eerste pot al na vier duels uit het toernooi lag.

Tekst gaat verder onder de infographic –

Blackburn Rovers
Lokomotiv Moskou is nu dus de tweede ploeg die als reekshoofd al na vier wedstrijden het toernooi verlaat. De enige keer dat een ploeg dat eveneens overkwam, is al meer dan twintig jaar geleden. Blackburn Rovers belandde in 1995/1996 vanuit pot één in de poule met Spartak Moskou, Legia Warschau en Rosenborg BK. Na vier wedstrijden hadden de Engelsen slechts één punt behaald (0-0 vs. Legia Warschau). Dat was te weinig om nog bij de eerste twee te eindigen voor de ploeg van onder meer Alan Shearer (foto onder). 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner