27.11.2018 07:00

Ajax maakt 98% kans op bereiken van knock-outfase

Er moet een heleboel misgaan wil Ajax niet de knock-outfase van de Champions League bereiken. Bij winst op bezoek bij AEK Athene bereikt het sowieso de laatste zestien van het miljardenbal.

De Amsterdammers mogen echter ook gelijkspelen of verliezen. In die laatste scenario's is de ploeg van Erik ten Hag wel afhankelijk van Bayern München. Als de Duitsers dinsdagavond in eigen stadion tegen SL Benfica winnen of er een gelijkspel uit slepen, is Ajax eveneens zeker van de volgende ronde. SL Benfica kan dan hoogstens op gelijke hoogte komen, maar de hoofdstedelingen kunnen bogen over een beter onderling resultaat. Ajax staat er dus goed voor.

98%
De statistiekenwebsite FiveThiryEight berekende dat de kans zelfs 98% is dat de de ploeg de volgende ronde haalt, op basis van de cijfers van ESPN Soccer Power Index. De kans dat SL Benfica de volgende ronde haalt, is 2%. Bayern München lijkt nog zekerder dan Ajax, de ploeg van Niko Kovač heeft een percentage van meer dan 99%. Daarnaast heeft Ajax 3% kans om de Champions League te winnen Volgens FiveThiryEight. Daarmee zijn de kansen hoger dan die van onder meer Manchester United, SSC Napoli, Borussia Dortmund en Inter.

Onderstaande tabel ziet er ingewikkeld uit, maar onder het kopje 'MAKE ROUND OF 16' staan de percentages die aangeven hoe hoog de kans is dat die ploeg de volgende ronde haalt. Klik hier op de afbeelding om te vergroten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner