09.11.2018 10:00

De 5: topclubs die scouts stuurden naar Benfica–Ajax

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week blikken we terug op SL Benfica – Ajax, waar meer dan dertig clubs een scout op afstuurden. Onder meer deze vijf wereldploegen hadden ook een afgevaardigde.

1: FC Barcelona
Een paar maanden geleden prijkte Matthijs de Ligt vrijwel wekelijks op de cover van de Spaanse sportkranten. In Spanje wist men het zeker, hij zou de overstap maken naar Catalonië. Nu is de aandacht verlegd naar Frenkie de Jong. De middenvelder van Ajax is de belangrijkste target van FC Barcelona. De Jong zelf heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij nog eens dolgraag samen met Lionel Messi zou willen samenspelen.

2: Manchester City
Aymeric Laporte, Leroy Sané, Ederson en Bernardo Silva verkasten onlangs naar Manchester City. De Engelse club is altijd op zoek naar jong talent en waar kan je dan beter zijn dan bij het treffen tussen SL Benfica en Ajax? Ook bij de Portugezen lopen namelijk een aantal potentiële wereldsterren rond. Zo wordt João Félix door heel Europa begeerd, maar hij maakte geen minuten tegen Ajax. Hét talent waar Manchester City zeer waarschijnlijk voor kwam kijken: Gedson Fernandes.

3: Bayern München
Der Rekordmeister is inmiddels een flink vergrijst. Met een gemiddelde leeftijd van 27,3 jaar heeft Bayern München veruit de oudste selectie van de hele Bundesliga. Zo zijn Manuel Neuer, Robert Lewandowksi, Franck Ribéry, Arjen Robben, Javi Martínez en Jérôme Boateng nog altijd sterkhouders bij de Duitse grootmacht, maar ook allemaal al de dertig gepasseerd. Het wordt tijd dat Bayern München flink gaat verjongen. Wellicht dat één van de talenten van SL Benfica of Ajax op korte termijn de overstap maakt naar die club. 

4: Juventus
Juventus wordt al jaren geroemd vanwege de sterke defensie. Met zijn eigen BBC (Niet Benzema, Bale en Cristiano Ronaldo maar Bonucci, Barzagli en Chielini) is het een plaag voor elke aanvalslinie. Het Juventus-trio is echter al flink aan het verouderen en dus zoekt de Oude Dame naar jong talent. Zeker nu ook de kans aanwezig lijkt dat Medhi Benatia richting de Premier League verkast. De Ligt zou een perfecte opvolger kunnen zijn. Het is bekend dat Juventus ongeveer vijftig miljoen euro over heeft voor hem, al is de verwachting dat Marc Overmars graag meer wil zien. 

5: Real Madrid
De Koninklijke vierde hoogtijdagen met vier Champions League-zeges in vijf jaar tijd, maar het gretige lijkt er een beetje af bij de Spanjaarden, waar Santiago Solari onlangs het trainerschap heeft overgenomen van de ontslagen Julen Lopetegui. De kans is groot dat Real Madrid onder meer voor Álex Grimaldo op de tribune zat. De linksback is namelijk de beoogde opvolger van Marcelo. Dat zou een hard gelag zijn voor FC Barcelona, want Grimaldo doorliep de jeugdopleiding van de Catalanen. FC Barcelona vond de verdediger echter niet goed genoeg en liet hem vertrekken naar SL Benfica. Daar ontpopt hij zich tot een linksback van wereldklasse.

Ook Tottenham Hotspur, Wolverhampton Wanderers, Olympique Lyon, Manchester United, Watford FC, Leeds United, RB Leipzig, Villarreal CF, Atlético Madrid, Inter, Borussia Dortmund, Valencia CF, AC Milan, AS Roma, Lazio Roma, Genoa CFC, Newcastle United, Real Sociedad, Sevilla FC, Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen, Huddersfield Town, Arsenal FC, Southampton FC, AS Monaco en Montpellier had een scout op de tribune zitten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner