28.11.2018 08:15

Ronaldo behaalde meer CL-zeges dan 97% van de clubs

Juventus won dinsdagavond met minimale cijfers van Valencia CF. Tijdens de vijfde groepswedstrijd in de Champions League versloeg de Oude Dame de ploeg uit Spanje met 1-0. Voor Ronaldo een jubileumzege.

Het was voor de Portugese supervedette namelijk alweer zijn honderdste overwinning in het miljardenbal. Een ongelooflijk aantal. Zeker als je die winstpartijen afzet tegen de prestaties van clubs in de Champions League. Van alle 140 teams die ooit deelnamen aan het grootste Europese toernooi wisten er 136 niet eens honderd werdstrijden te winnen. Daarmee won Ronaldo dus vaker dan 97% van alle Champions League-teams ooit.

Alleen Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München en Manchester United boekten meer overwinningen dan de sterspeler van Juventus. Ploegen als Paris Saint-Germain, Chelsea FC, AC Milan en Juventus wisten niet vaker te winnen dan Ronaldo. De aanvaller kwam tegen Valencia CF niet tot scoren, de rol van matchwinner was weggelegd voor de Kroaat Mario Mandžukić. Wel op aangeven van Ronaldo. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner