28.11.2018 22:48

Messi velt PSV met primeur tegen Nederlandse ploeg

Hoewel PSV zich kranig weerde en heel vaak dichtbij een treffer kwam tegen de Spaanse topclub FC Barcelona, leed het opnieuw een nederlaag in de Champions League. Het werd, mede door Lionel Messi, 1-2.

Messi nam namelijk de openingstreffer voor zijn rekening. Zo schroefde de 31-jarige aanvaller zijn totale doelpuntenproductie in de Champions League op naar 106 doelpunten. Tien goals daarvan maakte hij tegen een Nederlandse opponent. Daar had hij slechts vijf duels voor nodig. De Argentijn groeide daardoor uit tot de eerste speler ooit met tien goals tegen een Nederlandse tegenstander in Europees verband.

Lionel Messi tegen Nederlandse clubs

• Tegen Ajax: 6 goals
  • Tegen PSV: 4 goals

Het zat PSV met name in de eerste helft niet bepaald mee. De Eindhovenaren raakten voor rust liefst driemaal het aluminium. De laatste keer dat FC Barcelona in één helft drie keer met de schrik vrijkwam in de Champions League, was vier jaar geleden tegen Atlético Madrid.

Twintig minuten voor tijd gaf Messi een fraaie assist op Gerard Piqué, waardoor het vonnis van de Eindhovenaren definitief was geveld. Poulegenoot Tottenham Hotspur FC won met 1-0 van Internazionale, waardoor PSV met één behaald punt definitief is uitgeschakeld voor Europees voetbal na de winterstop. Daar kon de aansluitingstreffer van Luuk de Jong acht minuten voor tijd niets meer aan veranderen.