13.12.2018 11:30

Ajax scoort 91% van Champions League-goals na rust

De tweede helft van Ajax tegen Bayern München (3-3) in de Champions League kende een geweldige apotheose. De Amsterdammers scoorden zelf na de onderbreking driemaal, al kreeg de ploeg er ook twee tegen in de slotfase.

Door de drie doelpunten van Ajax komt de ploeg van Erik ten Hag op elf doelpunten in totaal dit Champions League-seizoen. Kijken we naar de doelpuntenverdeling van de ploeg, dan blijkt dat Ajax bijna al zijn doelpunten in de tweede helft heeft gemaakt. Tien van de elf treffers vielen namelijk na rust: een percentage van liefst 91%. Alleen op bezoek bij Bayern München maakte Noussair Mazraoui in het eerste bedrijf een doelpunt. De tegendoelpunten worden beter verdeeld door Ajax: drie in de eerste helft, twee in de tweede helft.

PSV op schot voor rust
Waar Ajax in de eerste 45 minuten bijna niet scoorde, was PSV juist vaak op schot in de eerste helft van de zes Champions League-duels. Vier van de zes PSV-treffers werden namelijk voor het rustsignaal gemaakt: 66,7%. Na de onderbreking kwam de ploeg van Mark van Bommel twee keer tot scoren. Qua tegendoelpunten is de verhouding van PSV dan weer onevenwichtig. Voor rust incasseerde het drie treffers, na rust zag het FC Barcelona, Inter en Tottenham Hotspur in totaal tien keer scoren.

Klik in onderstaande infographic op 'Ajax' of 'PSV' om de goalverdeling van die ploeg te bekijken.