13.02.2019 08:00

Buffon sluit na clean sheet aan bij Casillas en vd Sar

Gianluigi Buffon is nog altijd niet te stoppen. De 41-jarige doelman van Paris Saint-Germain zegevierde dinsdagavond in de achtste finale van de Champions League met zijn Franse werkgever op bezoek bij Manchester United. De Italiaan hield wéér de nul: 0-2. 

Het was voor de iconische doelman alweer zijn vijftigste clean sheet uit zijn carrière in de grootste clubcompetitie van Europa. Daarmee presteert hij hetzelfde wat slechts twee andere keepers ooit lukten. Edwin van der Sar en Iker Casillas hielden ooit ook allebei minimaal vijftig keer de nul in de Champions League. Casillas had dinsdag een mogelijkheid om zijn eigen record aan te scherpen, maar de Spanjaard verloor met FC Porto bij AS Roma: 2-1. 

Keepers met de meeste clean sheets in de Champions League: 

  • Iker Casillas (Real Madrid, FC Porto) – 57 clean sheets
  • Edwin van der Sar (Manchester United, Juventus, Ajax) – 51 clean sheets
  • Gianluigi Buffon (Parma AC, Juventus, Paris Saint-Germain) – 50 clean sheets

Dat Paris Saint-Germain een clean sheet had tegen een Engelse ploeg was bovendien al zeer opvallend. In 2004 lukte dat de Parijzenaars namelijk voor de laatste keer. Vijftien jaar terug hielden de Fransen het Chelsea FC van Arjen Robben van scoren af tijdens het 0-0 gelijkspel op Stamford Bridge. Tijdens de tien confrontaties die volgden, wist een Engelse ploeg altijd te scoren tegen Les Parisiens. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner