14.02.2019 10:15

Mbappé nu al evenveel CL-goals als Ronaldo en Zidane

Kylian Mbappé gaat onverschrokken verder in hetgeen waar hij voor is gemaakt: doelpunten maken. De Franse aanvaller komt dicht in de buurt van Cristiano Ronaldo-achtige statistieken en heeft op zijn twintigste al veertien keer in de Champions League gescoord. 

Dat zijn evenveel treffers als onder anderen Zinédine Zidane en de oude Ronaldo maakten in hun gehele carrière in het miljardenbal. Zidane had daar tachtig Champions League-wedstrijden voor nodig, terwijl Ronaldo zijn goals maakte in veertig optredens. De treffer van Mbappé afgelopen dinsdag tegen Manchester United was van grote klasse. Met name zijn loopactie was verbluffend. Zijn topsnelheid bij de treffer bedroeg 38 kilometer per uur, wat slechts zes kilometer per uur minder is dan Bolt tijdens zijn wereldrecord. 

Overigens maakt de razendsnelle aanvaller uit Frankrijk zijn Champions League-treffers zeker niet in de kleine wedstrijden. In negen duels tijdens de knock-outfase van het toernooi maakte hij al zeven doelpunten. Alleen Cristiano Ronaldo heeft daarin een beter gemiddelde dan de aanvaller van Paris Saint-Germain. Ook zijn er slechts drie Fransen die vaker scoorden dan Mbappé in de knock-outfase. Voorlopig dan, want als de supervedette van Les Parisiens dit doortrekt, breekt hij alle records aan gruzelementen. 

De vier Fransen met de meeste goals in de knock-outfase van de CL:

  1. Karim Benzema – 16 doelpunten (47 ko-wedstrijden)
  2. Thierry Henry – 12 doelpunten (36 ko-wedstrijden)
  3. Zinédine Zidane – 8 doelpunten (31 ko-wedstrijden)
  4. Kylian Mbappé – 7 doelpunten (9 ko-wedstrijden)

De omschrijving van Paul Pogba, Mbappé's tegenstander van afgelopen dinsdag, was treffend. "Hij is er 20, maar speelt zoals iemand van 27 met veel ervaring. Hij snapt hoe er gevoetbald wordt en dat is het verschil tussen Kylian en andere toppers op die leeftijd. Mbappé is een machine. Thierry Henry, Cristiano Ronaldo, dat soort speler: iemand die goals maakt, bijzonder snel is, kan dribbelen en een assist geven. De speler die héél moeilijk af te stoppen is."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner