19.02.2019 07:30

Liverpool met lager winstpercentage zonder Van Dijk

Liverpool FC ontvangt dinsdagavond het Bayern München van de geblesseerde Arjen Robben. Ook bij de thuisploeg ontbreekt een Nederlander: Virgil van Dijk is geschorst, omdat hij tijdens het laatste groepsduel met SSC Napoli zijn derde gele kaart van de groepsfase kreeg. 

Daardoor is de centrale verdediger van de The Reds geschorst. Een hard gelag voor Liverpool FC, dat een veel lager winstpercentage heeft als Van Dijk ontbreekt in de basisopstelling. Sinds de overgang van de Oranje-international van Southampton FC naar Liverpool FC in januari 2018 speelde Van Dijk 54 wedstrijden. Liefst 64,8% van die wedstrijden eindigden vervolgens in een zege voor die club. Als de mandekker ontbreekt (vijf wedstrijden), weet Liverpool FC slechts 40% van zijn duels te winnen. 

Ook het gemiddelde aantal tegendoelpunten is een stuk lager als Van Dijk aanwezig is. Gemiddeld krijgt Liverpool FC 0,9 tegentreffers per duel met de robuuste stopper in het elftal. Als hij ontbreekt, incasseert de nummer twee van de Premier League gemiddeld 1,4 tegentreffers. Daarnaast scoort Liverpool FC een stuk minder zonder de duurste verdediger aller tijden: 1,8 treffers per duel, tegenover 2,2 treffers bij aanwezigheid van Van Dijk.

Liverpool FC met en zonder Virgil van Dijk sinds januari 2018:

 • Met Virgil van Dijk:
  Duels: 54 wedstrijden
  Winstpercentage: 64,8%
  Gemiddelde goals voor: 2,2 doelpunten
  Gemiddelde goals tegen: 0,9 doelpunten
   
 • Zonder Virgil van Dijk:
  Duels: 5 wedstrijden
  Winstpercentage: 40%
  Gemiddelde goals voor: 1,8 doelpunten
  Gemiddelde goals tegen: 1,4 tegentreffers

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner