20.02.2019 13:15

Twee CL-selecties nog minder waard dan die van Ajax

Van alle overgebleven team in de Champions League is Ajax niet de club met de goedkoopste selectiewaarde. Als we de waardes van alle spelers bij elkaar optellen, heeft de selectie van Ajax een waarde van 369 miljoen euro.

De ploeg van trainer Erik ten Hag heeft met Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong twee spelers met een enorm hoge marktwaarde in de selectie. De Nederlandse talenten zijn respectievelijk 65 en 60 miljoen euro waard. Ajax weet met het bedrag van 369 miljoen euro FC Porto en Schalke 04 onder zich te houden. De selectie van de Portugezen heeft een waarde van 290 miljoen euro, terwijl 256 miljoen euro de totale waarde is van Die Königsblauen.

De drievoudig achtereenvolgende winnaar van de Champions League, Real Madrid, heeft niet de selectie met het hoogste bedrag. De Koninklijk tikt met een gezamenlijke waarde van 973 miljoen euro net niet de miljard aan. Dat doen twee andere clubs wel: FC Barcelona en Manchester City. De Catalanen hebben van de overgebleven Champions League-teams de duurste selectie (1,17 miljard euro), gevolgd door The Citizens (1,13 miljard euro). 

* De bedragen zijn afkomstig van Transfermarkt. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner