06.03.2019 09:30

Ajax pakt meeste UEFA-punten van alle clubs in Europa

Het Champions League-seizoen van Ajax begon al in juli in de tweede voorronde van het kwalificatietoernooi. De Amsterdammers overleefden drie voorrondes en hebben nu de kwartfinale van het miljardenbal bereikt. 

Een zeldzame prestatie van de ploeg van Erik ten Hag, dat door het lange Europese seizoen ook veel kans heeft gekregen om punten bij elkaar te sprokkelen voor de UEFA-coëfficiëntenlijst. Na de historische 1-4 zege van Ajax in Estadio Santiago Bernabéu is het puntenaantal voor de UEFA ranking van gegroeid naar 26. Geen enkel ander land in Europees verband behaalde meer punten dan Ajax.

Clubs met de meeste UEFA coëfficiëntenlijst-punten dit seizoen:

  • Ajax – 26
  • FCBarcelona – 20
    Atlético Madrid – 20
    Manchester City – 20
    Tottenham Hotspur – 20
    Bayern München – 20
    FC Porto – 20

Voornamelijk door het flink aantal punten van Ajax voor de UEFA-coëfficiëntenlijst is Nederland dit seizoen opgeklommen van plaats veertien naar plek elf. Deze elfde plaats is zeer belangrijk, want dat betekent dat de Eredivisie-kampioen van 2019/20 zich direct plaatst voor de Champions League. Voorwaarde is wel dat de Champions League-winnaar van 2019 zich dan ook via de reguliere competitie plaatst voor het miljardenbal.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner