07.03.2019 23:00

Milik en Mertens helpen Nederland met UEFA-ranking

In de achtste finale van de Europa League heeft SSC Napoli uitstekende zaken gedaan. Tijdens de heenwedstrijd won het op eigen veld met 3-0 van RB Salzburg, mede dankzij de inbreng van oud-Eredivisionisten Arkadiusz Milik en Dries Mertens.

De Poolse oud-speler van Ajax maakte de 1-0 op aangeven van Mertens, die in Nederland speelde voor AGOVV, FC Utrecht en PSV. Ook Fabián Ruiz en Jérôme Onguéné (eigen goal) kwamen op het scoreformulier. Dat de Italianen wonnen van RB Salzburg is erg goed nieuws voor Nederland, gezien de UEFA-coëfficiëntenlijst. Oostenrijk is namelijk de grootste concurrent van Nederland en heeft een kleine achterstand. Met RB Salzburg nog in de Europa League kunnen de Oostenrijkers ons land erg pijn doen in de strijd om de elfde plaats, die momenteel in bezit is van Nederland, maar door de nederlaag is Oostenrijk niet verder ingelopen op Nederland. 

Dat Nederland nu elfde staat, komt mede door het verrassende resultaat van Ajax in de Champions League, nadat het Real Madrid uitschakelde en genoeg (bonus)punten sprokkelde om over Oostenrijk heen te wippen. De elfde plaats is zeer belangrijk, want dat betekent dat de Eredivisie-kampioen van 2019/20 zich direct plaatst voor de Champions League. Voorwaarde is wel dat de Champions League-winnaar van 2019 zich dan ook via de reguliere competitie plaatst voor het miljardenbal.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner