12.03.2019 22:53

Fenomenale Ronaldo velt Atlético bij fameuze comeback

Juventus is op sensationale wijze doorgestoten naar de laatste acht van de Champions League. De Oude Dame schakelde onder leiding van een weergaloze Cristiano Ronaldo, de Portugees maakte met zijn hattrick alle Juve-goals, Atlético Madrid uit nadat het een 2-0 achterstand omboog uit de heenwedstrijd. Ongelooflijk maar waar: Ronaldo scoorde na dinsdag vaker in de knockoutfase (63 goals) dan in de groepsfase (61 goals).

De return in de achtste finale in het Allianz Stadium dus wederom een Ronaldo-feest, zoals het wel vaker gebeurde de afgelopen jaren in het miljardenbal. De Portugees vierde vier eindzeges in vijf jaar met Real Madrid en hoopt dat kunstje nu te flikken met Juventus, sinds zijn overstap naar Turijn afgelopen zomer. Hij móést de Italiaanse bij de hand nemen tegen die Spaanse club, want nog nooit scoorde een Juventus-speler tegen Los Colchoneros in de Champions League. De topscorer aller tijden van het grootste Europese toernooi werd de eerste speler die dat lukte, de 34-jarige aanvaller maakte er zelfs drie tegen Atlético Madrid. In totaal scoorde hij 26 keer tegen de Mardrilenen in 33 wedstrijden. Alleen tegen Sevilla FC (18 duels, 27 goals) vond hij vaker het net. 

Topscorers aller tijden in de Champions League: 

  1. Cristiano Ronaldo – 124 goals: Sporting Manchester United, Real Madrid, Juventus
  2. Lionel Messi – 106 goals: FC Barcelona
  3. Raúl – 71 goals: Real Madrid, Schalke 04
  4. Karim Benzema – 60 goals: Olympique Lyon, Real Madrid
  5. Ruud van Nistelrooy – 56 goals: PSV, Manchester United, Real Madrid

Dat Juventus doorstootte naar de kwartfinales, was al een klein wonder. In de geschiedenis van de Champions League lukte het namelijk slechts drie ploegen om na een 2-0 verlies uit de heenwedstrijd het tweeluik alsnog te beslissen in zijn voordeel. Juventus voegt zich nu bij Ajax, FC Porto, Tottenham Hotspur, Manchester United, Manchester City in de kokers voor de kwartfinale. Morgen komt daar Bayern München of Liverpool FC en FC Barcelona of Olympique Lyon bij. 

Clubs die een 2-0 wegwerkten in de Champions League:

  • 2018/19, achtste finale
    Atlético Madrid – Juventus 2-0
    Juventus – Atlético Madrid 3-0
     
  • 2015/16 – kwartfinale
    VfL Wolfsburg – Real Madrid 2-0
    Real Madrid – VfL Wolfsburg 3-0
     
  • 2013/14 – achtste finale
    Olympiakos – Manchester United 2-0
    Manchester United – Olympiakos 3-0
     
  • 2012/13 – achtste finale
    AC Milan – FC Barcelona 2-0
    FC Barcelona – AC Milan 4-0

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner