13.03.2019 22:52

Van Dijk neemt Liverpool bij de hand met primeur

Liverpool FC heeft de kwartfinale van de Champions League bereikt. De Engelsen versloegen Bayern München met 1-3 in het Allianz Stadium. Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk vertolkte een hoofdrol voor Liverpool FC, waarbij ook Georginio Wijnaldum negentig minuten meespeelde.

Nadat The Reds de 0-1 maakten via Sadio Mané (assist Van Dijk) en Bayern München door een eigen doelpunt van Joël Matip langszij kwam, was het tijd voor Van Dijk. De mandekker, die samen met kompaan Matip Bayern München-spits Robert Lewandowski uit de wedstrijd speelde, torende na een corner van James Milner hoog boven iedereen uit. De 1-2 van de Nederlander was een primeur, want Van Dijk scoorde nog niet eerder namens Liverpool FC in de Champions League. Tien minuten voor het einde maakte Mané, de andere uitblinker, zijn tweede treffer.

Omdat de ploeg van Jürgen Klopp doorstootte naar de laatste acht, heeft Engeland met Manchester United, Manchester City, Tottenham Hotspur en Liverpool FC nog vier teams in de Champions League vertegenwoordigd. De laatste keer dat Engeland vier clubs bij de laatste acht had, was precies tien jaar geleden. Toen bereikten Manchester United, Arsenal FC, Chelsea FC en Liverpool FC de kwartfinale. Ook het seizoen daarvoor bereikten vier clubs uit Engeland de laatste acht. 

Alle seizoenen dat Engeland 4 teams in de CL-kwartfinale had: 

 • 2018/2019
  Liverpool FC
  Manchester City
  Manchester United
  Tottenham Hotspur
   
 • 2008/209
  Liverpool FC
  Arsenal FC
  Manchester United
  Chelsea FC
   
 • 2007/2008
  Liverpool FC
  Arsenal FC
  Manchester United
  Chelsea FC

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner