26.03.2019 07:30

Giroud passeert Trezeguet en jaagt op grootheden

Tijdens de 4-0 overwinning van Frankrijk op IJsland in de kwalificatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap van 2020 kwam onder meer aanvaller Olivier Giroud tot scoren. Daarmee passeert hij een legendarische oud-topspits van de Franse nationale ploeg op de derde plaats van de topscorerslijst aller tijden. 

Giroud maakte tegen de IJslanders de tweede treffer van de avond wat voor de lange aanvaller zijn 35e interlandtreffer betekende. Daarmee is hij over David Trezeguet heengewipt en bezet hij momenteel de derde plaats. Trezeguet, die met Frankrijk in 1998 wereldkampioen werd in eigen land en twee jaar later in Rotterdam de EK-titel vierde, maakte in zijn loopbaan in totaal 34 doelpunten in het blauwe shirt.

Giroud, door fans en media regelmatig bekritiseerd maar door bondscoach Didier Deschamps een zeer gewaardeerde kracht, heeft nu nog maar twee Franse voetballers voor zich op de alltime topscorerslijst. Michel Platini maakte 41 goals, terwijl Thierry Henry met 51 doelpunten de meeste interlandtreffers ooit maakte namens Frankrijk. Giroud heeft dus nog zestien doelpunten nodig om Frankrijk's grootste goalgetter te worden. 

"Het gaat om de collectieve prestatie, maar uiteraard is het mijn doel om Platini te passeren", sprak Giroud na het treffen met IJsland in gesprek met L'Équipe. "Het is mooi om in zo'n rijtje te staan met spelers die veel voor het Franse voetbal betekenden."

Topscorers aller tijden voor de Franse nationale ploeg: 

  1. Thierry Henry - 51 doelpunten
  2. Michel Platini - 41 doelpunten
  3. Olivier Giroud - 35 doelpunten
  4. David Trezeguet - 34 doelpunten
  5. Zinédine Zidane – 31 doelpunten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner