27.03.2019 12:45

Denemarken 26 duels ongeslagen na sensatie vs. Zwitsers

Denemarken had dinsdagavond de grootst mogelijke moeite om het abrupt stoppen van een geweldige reeks af te wenden tegen Zwisterland. In de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap van 2020 knokte het zich in de laatste vijf minuten terug van een 3-0 achterstand: 3-3.

Ajacied Lasse Schöne en Nicolai Jørgensen startten in de basis, maar waren tijdens de remontada al naar de kant gehaald. In de laatste vijf minuten scoorden Mathias Jørgensen, Christian Gytkjær en Henrik Dalsgaard en zorgden zodoende voor een sensationeel slotstuk. Het betekende dat Denemarken een ongelooflijk sterke reeks weet door te zetten. Het Scandinavische land verloor inmiddels 26 wedstrijden op rij niet. De laatste nederlaag van Denemarken was op 11 oktober 2016, toen het tijdens de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap 2018 op eigen veld met 0-1 onderuit ging tegen Montenegro.

Alle interlands die volgden, eindigden allemaal in een overwinning maar hoofdzakelijk in een gelijkspel. Tijdens het WK speelde het bijvoorbeeld nog gelijk tegen de latere wereldkampioen Frankrijk (0-0). In de tweede ronde van het eindtoernooi stond het na reguliere speeltijd nog gelijk, maar Denemarken hoefde pas het hoofd te buigen na strafschoppen tegen verliezend WK-finalist Kroatië. Wel verloor het in 2018 van Slowakije (3-0), maar omdat Denemarken toen met enkel amateurvoetballers speelde vanwege een ruzie tussen de spelers en de bond over portretrechten, is dat duel buiten beschouwing gelaten.