15.04.2019 13:50

Ajax heeft 5% kans om de Champions League te winnen

Ajax heeft na de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League nog 39% kans om de halve finale te bereiken. De Amsterdammers speelden vorige week in de Johan Cruijff ArenA met 1-1 gelijk tegen Juventus en moeten dus dinsdagavond nog flink aan de bak.

Dat percentage blijkt uit de berekening dat FiveThirtyEight, een bedrijf gespecialiseerd in het maken van Soccer Predictions, heeft gemaakt. Manchester United (tien procent) en FC Porto (vier procent) hebben minder kans om de halve eindstrijd te halen. Tegenstander Juventus maakt logischerwijs 61% kans om de laatste ronde voor de finale te bereiken. Mocht Ajax de halve finale bereiken (daarin is Tottenham Hotspur of Manchester City dan de tegenstander), heeft het veertien procent kans om ook de eindstrijd in het Wanda Metropolitano te bereiken. Op het winnen van de cup met de grote oren maakt Ajax vijf procent kans. 

Liverpool FC en FC Barcelona hebben de meeste kans om de laatste vier te bereiken. De Engelsen versloegen een week geleden FC Porto met 2-0, terwijl de Catalanen op bezoek bij Manchester United met een 0-1 overwinning van het veld stapte. De ploeg van onder meer Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum is volgens FiveThirtyEight ook de grote favoriet om de Champions League dit seizoen te winnen. The Reds krijgen 29% kans toegedicht, gevolgd door FC Barcelona met 27% kans. 

Klik hier of op onderstaande afbeelding om te vergroten: 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner