16.04.2019 08:30

Ajax-backs horen tot beste Champions League-tackelaars

Noussair Mazraoui en Nicolas Tagliafico horen allebei tot de top vijf van spelers met de meest succesvolle tackles in dit Champions League-seizoen. Slechts twee spelers doen het beter dan de vleugelverdedigers van Ajax. 

Vooral van Mazraoui is dat opvallend, omdat hij af en toe kritiek krijgt vanwege zijn defensieve capaciteiten. Aanvallend zit het wel snor bij de rechtsback, maar de Marokkaan krijgt soms het verwijt dat hij in verdedigend opzicht soms kwetsbaar is. Toch tackelde hij dit seizoen succesvoller dan de defensief geroemde Tagliafico, zijn collega op linksback. De Marokkaan voerde 30 succesvolle tackles uit, terwijl de Argentijn er 29 op zijn naam heeft staan.

Alleen de middenvelders Allan en Sergio Busquets voerden vaker een succesvolle tackle uit tot op heden in het miljardenbal. Allan, speler van SSC Napoli, kan zijn totaal van 38 echter niet meer verder opkrikken. De Italianen zijn namelijk al uitgeschakeld in de Champions League. Toch tackelde hij in 6 wedstrijden 38 keer, terwijl Busquets in 9 wedstrijden tot 32 succesvolle ingrepen kwam. 

De vijf spelers in de Champions League met meest succesvolle tackles:

  1. Allan, SSC Napoli – 38 succesvolle tackles 
  2. Busquets, FC Barcelona – 32 succesvolle tackles 
  3. Mazraoui, Ajax – 30 succesvolle tackles 
  4. Tagliafico, Ajax – 29 succesvolle tackles 
  5. Grimaldo, SL Benfica – 25 succesvolle tackles 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner