16.04.2019 22:54

Fenomenaal Ajax breekt clubrecord in CL

Ajax heeft voor een gigantische stunt gezorgd in Europa. De ploeg van Erik ten Hag won met 1-2 op bezoek bij de topfavoriet Juventus, waardoor het de halve finale van de Champions League heeft bereikt. Het brak bovendien een eigen record uit de jaren tachtig. 

Ajax kwam na de openingstreffer van Cristiano Ronaldo, die al negen keer scoorde tegen Ajax in het miljoenenbal en alleen tegen zijn huidige club vaker het net vond (10), op gelijke hoogte via Donny van de Beek. In de tweede helft maakte Matthijs de Ligt vanuit een corner de 1-2. Daarmee brak Ajax een record in Europa. Het was namelijk doelpunt nummer 32 deze campagne. Het record dateerde uit het seizoen 1980/1981, toen de Amsterdammers 31 keer scoorden.

De goal van aanvoerder De Ligt kreeg ook nog een gouden randje. De negentienjarige verdediger, die zijn eerste goal maakte in het miljardenbal, is door zijn rake kopbal in de tweede helft de jongste Nederlandse doelpuntenmaker ooit in de Champions League sinds Nordin Wooter, die in april 1996 nét iets ouder was dan de Golden Boy van dit jaar.


 Lees ook: Ajax is de best presterende club van Europa dit seizoen 


Daarmee evenaarden de Ajacieden ook een ander clubrecord. Het was het 155e doelpunt dit seizoen in alle competities, een krankzinnig hoog aantal. Ook in het seizoen 2009/2010 stokte de teller op 155 treffers. Het lijkt zeer aannemelijk dat de Amsterdammers dat dus binnenkort gaan overtreffen. In ieder geval wacht in de volgende ronde van de Champions League de winnaar van het duel tussen Tottenham Hotspur FC en Manchester City.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner