01.05.2019 10:45

Als 1 Engelse ploeg bij Barça kan winnen is het Liverpool

Liverpool FC staat voor een lastige opgave in de heenwedstrijd van het halve finale-duel in de Champions League. De Engelsen gaan op bezoek in Spanje bij FC Barcelona en willen een goede uitgangspositie neerzetten.

Daarvoor moet het Liverpool FC van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk onder meer Lionel Messi weten te stoppen en hopen op twee eerder behaalde resultaten in Camp Nou. Maar als er één club uit Engeland kan stunten in Barcelona zijn het The Reds wel. Liverpool FC is namelijk de enige club ooit die wist te winnen in Europees verband op bezoek bij FC Barcelona. Dat was in het seizoen 1975/76, toen het 0-1 werd in de UEFA Cup en in 2006/07 wonnen de Engelsen met 1-2 met de Champions League als decor.

Daarnaast heeft Liverpool FC al vier wedstrijden op rij in het uitduel met FC Barcelona geen nederlaag geleden. Naast de twee zeges speelden de Engelsen ook tweemaal gelijk. Tegen geen enkele andere Europese club heeft Liverpool FC zo'n goed trackrecord in uitwedstrijden. Alleen tegen FC Porto is de nummer twee van de Premier League eveneens vier achtereenvolgende uitwedstrijden ongeslagen. 

Beste reeks van Barça ooit
Tegenover de knappe reeks van Liverpool FC staat ook de fenomenale serie van de Catalanen. FC Barcelona verloor namelijk al 31 thuiswedstrijden op rij in Camp Nou niet meer in de Champions League. Daarmee is de huidige selectie onder leiding van trainer Ernesto Valverde bezig aan de beste thuisreeks ooit in de grootste Europese clubcompetitie. Mocht FC Barcelona vanavond het net vinden tegen Liverpool FC is dat treffer nummer 500 in de Champions League. Alleen Real Madrid scoorde vaker: 551 treffers.

De laatste 31 thuiswedstrijden van FC Barcelona in de Champions League:

  • Aantal wedstrijden: 31 duels
  • Aantal overwinningen: 28 zeges
  • Aantal gelijke spelen: 3 gelijke spelen
  • Aantal verliespartijen: 0 nederlagen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner