03.05.2019 07:15

Aubameyang bij Arsenal net zo goed als bij Dortmund

Arsenal FC won donderdagavond de heenwedstrijd van de halve finale in de Europa League van het Spaanse Valencia CF. De Londense ploeg stapte met een 3-1 zege van het veld.

Nadat Mouctar Diakhaby de 0-1 had gemaakt, nam Alexandre Lacazette Arsenal FC bij de hand. Nog voor rust maakte hij er 2-1 van. Ver in de tweede helft kwam ook Pierre-Emerick Aubameyang nog tot scoren. Het was voor de Gabonese aanvaller alweer doelpunt nummer 25 dit seizoen in alle competities. Daarmee bereikt de razendsnelle Aubameyang de grens van 25 treffers voor het vijfde achtereenvolgende seizoen. Zodoende trekt hij het niveau vanuit Duitsland door naar Engeland.

Aantal goals van Aubameyang in de laatste vijf jaar:

• 2018/19 – 25 doelpunten (Arsenal FC)
  • 2017/18 – 31 doelpunten (Borussia Dortmund en Arsenal FC)
  • 2016/17 – 40 doelpunten (Borussia Dortmund)
  • 2015/16 – 39 doelpunten (Borussia Dortmund)
  • 2014/15 – 25 doelpunten (Borussia Dortmund)

Vooral op eigen veld toont de 29-jarige Aubameyang zijn grote klasse. In het huidige seizoen had de aanvaller namelijk 27 basisplekken in het Emirates Stadium. In die wedstrijden was hij liefst 28 keer betrokken bij een doelpunt. Daarvan was hij 22 keer zelf de doelpuntenmaker, terwijl de voormalig spits van Borussia Dortmund aangever was bij zes treffers.