06.05.2019 07:30

Liverpool hoopt op slechts 2 eerder behaalde resultaten

Liverpool FC staat voor een schier onmogelijke opdracht. De ploeg van onder meer Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum moet een 3-0 achterstand zien weg te poetsen in de return van de halve finale in de Champions League.

The Reds gingen een kleine week geleden met die cijfers onderuit in Camp Nou tegen FC Barcelona. Om de finale te bereiken moet de ploeg een zeer zeldzame prestatie op de mat leggen. Het zou niet uniek zijn als Liverpool FC het lukt om tijdens een halve finale-return een achterstand van drie doelpunten uit de heenwedstrijd weg te poetsen. In de Champions League gebeurde dit nog nooit, maar in de voorloper van het toernooi (de Europa Cup I) vond het tweemaal plaats. 

Uitgerekend tegenstander FC Barcelona presteerde het ooit, net als het Griekse Panathinaikos. De Catalanen deden dat in 1986 tegen IFK Göteborg. In Zweden werd het 3-0 voor IFK Göteborg, terwijl het in Spanje ook 3-0 eindigde, waarna FC Barcelona het afmaakte na strafschoppen. Panathinaikos flikte dit kunstje in 1971 toen het in Servië met 4-1 van Rode Ster Belgrado verloor, waarna de 3-0 in Griekenland genoeg was voor een finaleplek in de Europa Cup I. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner