07.05.2019 23:00

Supersub Wijnaldum bezorgt Barcelona wéér deceptie

Georginio Wijnaldum is dé held van Liverpool FC geworden in de 4-0 zege tegen FC Barcelona. Dat hij zou uitgroeien tot Man of the Match was nogal verrassend, want de middenvelder startte in de return van de halve finale in de Champions League op de bank.

De Oranje-international kwam direct na de rust binnen de lijnen omdat de 1-0 ruststand (treffer Divock Origi) niet voldoende was om de 3-0 achterstand uit de heenwedstrijd weg te poetsen. Wijnaldum scoorde vervolgens in minuut 54 en 56 tweemaal, waardoor het resultaat uit Camp Nou werd weggepoetst. De oud-speler van onder meer Feyenoord en PSV scoorde als eerste speler ooit tweemaal in één wedstrijd als invaller tegen FC Barcelona in de Champions League.

Laatste Liverpool FC-speler met twee CL-goals als invaller:

Laatste Nederlandse speler met twee CL-goals als in de halve finale:

Omdat Origi tien minuten voor tijd, na een fantastische assist van Trent Alexander-Arnold, ook de 4-0 maakte, schakelde Liverpool FC de Spanjaarden uit. Daarmee liep FC Barcelona voor het tweede seizoen op rij tegen een ongekend grote deceptie aan. Slechts driemaal eerder in de geschiedenis van de Champions League werd een achterstand van drie goals uit de heenwedstrijd weggepoetst in de returns. Vorig seizoen overkwam het FC Barcelona eveneens toen het in de kwartfinale met 4-1 won in Camp Nou tegen AS Roma, waarna het de return in Rome met 3-0 verloor.