08.05.2019 07:30

Dramatische uitreeks Spurs: winstpercentage slechts 10%

Tottenham Hotspur zit niet in de beste fase van het seizoen. De ploeg van Mauricio Pochettino lijkt enigszins uitgeblust, mist een hoop geblesseerde spelers en heeft een dramatische reeks lopen als het gaat om uitwedstrijden.

De Londense ploeg ging afgelopen weekend nog met 1-0 onderuit tegen het AFC Bournemouth van matchwinner Nathan Aké, nadat Heung-min Son en Juan Foyth een rode kaart hadden ontvangen. Het was van de laatste tien wedstrijden namelijk alweer de negende nederlaag van Tottenham Hotspur op vreemde bodem. Die slechte reeks gaat al terug naar 24 januari van dit jaar, toen Spurs in de League Cup onderuit ging tegen Chelsea FC.

Slechts eenmaal wist Tottenham Hotspur een nederlaag af te wenden in de laatste tien uitwedstrijden. Dat was in de groepsfase van de Champions League tegen Borussia Dortmund. De Engelsen stapten in Duitsland met een 0-1 zege van het veld. Als die uitslag woensdagavond tegen Ajax na negentig minuten op het scorebord staat, zou dat verlenging betekenen. 

De laatste tien uitwedstrijden van Tottenham Hotspur in alle competities:

    X   2-1 verlies vs. Chelsea FC
     2-0 verlies vs. Crystal Palace
    X   2-1 verlies vs. Burnley FC
    X   2-0 verlies vs. Chelsea FC
    ✓   0-1 zege vs. Borussia Dortmund
    X   2-1 verlies vs. Southampton FC 
    X   2-1 verlies vs. Liverpool FC
    X   4-3 verlies vs. Manchester City
    X   1-0 verlies vs. Manchester City
    X   1-0 verlies vs. AFC Bournemouth

Overige statistieken waar Ajax hoop uit kan putten: 

  • Van de zeventien keer dat een ploeg de eerste wedstrijd (uitduel) de Champions League en Europa Cup I won, bereikten er zestien ook de finale.
     
  • In de afgelopen 12 jaar lukte het geen enkele ploeg om de finale te bereiken na een verliespartij in de heenwedstrijd van de halve finale.
     
  • Van de 16 ploegen die sinds 2003/04 0-1 verloren in een knockout-wedstrijd in de Champions League, vlogen er 15 uit het toernooi. De enige ploeg die het tij wist te keren was Inter in 2010. 

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner