10.05.2019 11:30

Blamage UEFA: bond stelt fans van EL-finalisten teleur

De UEFA lijkt alle schaamte voorbij te zijn. De Europese voetbalbond heeft bekendgemaakt dat zij slechts 6.000 kaarten beschikbaar stellen voor de Europa League-finalisten uit Engeland: Chelsea FC en Arsenal FC.

De finale van het tweede Europese toernooi wordt afgewerkt in het National Stadium van Baku, gelegen in Azerbeidzjan. Het stadion is nog maar net nieuw ( geopend op 6 maart 2015) en biedt plaats voor liefst 68.700 toeschouwers. Dat betekent dat de UEFA slechts 17% van de totale capaciteit uitdeelt aan fans van Chelsea FC en Arsenal FC (8,5% per club). De rest van het stadion (58.000 toeschouwers) zal gevuld zijn met commerciële partijen en andere relaties van de Europese voetbalbond.

De finale, die plaatsvindt op woensdag 29 mei, wordt afgewerkt in het grootste stadion tot nu toe. Nooit eerder werd de finale van de Europa League gespeeld in een stadion met een capaciteit van meer dan 60.000. Tot op heden was de finale van 2014/15, toen Sevilla FC met 2-3 won van Dnipro Dnipropetrovsk, de wedstrijd met het grootste stadion (58.145 toeschouwers). Dat duel werd afgewerkt in het Stadion Narodowy, gelegen in Warschau (Polen).