29.05.2019 12:15

Finalestadion EL voor slechts 8% gevuld met supporters

Chelsea FC en Arsenal FC spelen woensdagavond de finale van de Europa League in het Baku National Stadium in Baku (Azerbeidzjan). Dat doen de fans voor slechts een handjevol supporters, ondanks de enorme stadioncapaciteit. 

Het in de hoofdstad gelegen stadion biedt plaats voor 68.700 supporters, maar de UEFA bood echter weinig kaarten aan de finaleploegen. De Europese voetbalbond maakte een aantal weken geleden bekend dat zij slechts 6.000 kaarten beschikbaar stelden voor Chelsea FC en Arsenal FC. Een belachelijk laag aantal. Desondanks kregen de Premier League-clubs de tickets niet verkocht onder hun supporters. Arsenal FC sleet 3.700 kaarten tegenover 2.000 verkochte tickets van Chelsea. In totaal dus 5.700, wat betekent dat slechts 8% van het stadion gevuld zal zijn door supporters van beide ploegen.

Het is niet gek dat de Engelse ploegen de kaarten aan de straatstenen niet kwijtraak, aangezien Baku ter hoogte ligt van bijvoorbeeld Irak en Iran. Bovendien zijn er geen rechtstreekse vluchten, maar moeten de fans het met tussenstops doen in Amsterdam en Wit-Rusland, waardoor ze 1,5 dag onderweg zijn. Het grootste gedeelte van het stadion zal bezet zijn door commerciële partijen en andere relaties van de Europese voetbalbond, maar hoeveel mensen dat precies zijn, is niet bekend. Waarschijnlijk zal Chelsea FC – Arsenal FC de boeken in gaan als het finaleduel met de laagste bezettingsgraad ooit. 

Londen
Opvallend is dat de Europa League-finale wordt gespeeld door twee teams uit dezelfde stad. Chelsea FC en Arsenal FC zijn allebei gehuisvest in de hoofdstad van Engeland: Londen. Nog nooit stonden twee teams uit dezelfde stad in de finale van het tweede Europese toernooi. De finale van de Champions League werd al wel eens gespeeld door ploegen uit dezelfde stad. In 2013/14 en 2015/16 speelden Atlético Madrid en Real Madrid de finale van het miljardenbal

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner