06.06.2019 15:30

Liverpool ziet na succes supportersaantal flink groeien

Een seizoen geleden stond Liverpool FC met lege handen na de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid. Een kleine week geleden nam het revanche en wisten de Engelsen wél het Europese toernooi te winnen. Heeft dat de fanbase doen groeien?

Dat vroeg het onderzoeksbureau YouGov Sport zich af. Met speciale software meten zij hoe groot de supportersschare is van een club. Op zeven plekken ter wereld vergeleken zij het aantal fans dat Liverpool FC had begin dit seizoen en na het winnen van de Champions League. De grootste groei maakte de fanbase van Liverpool FC mee in Duitsland, het land van trainer Jürgen Klopp. Een verklaarbare reden waarom de steun van onze oosterburen ineens is gegroeid. Begin dit seizoen steunde 4% van de ondervraagden uit Duitsland Liverpool FC, na het Europese succes tegen Tottenham Hotspur was dat meer dan verdubbeld tot bijna 10%.

Ook in Azië steeg de populairiteit van de ploeg van onder meer Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk. in Thailand, Indonesië, Zuid-Korea en China heeft Liverpool FC namelijk eveneens een groei opgebouwd. Op slechts twee plekken in de wereld zakte de fanbase. Onder meer in Maleisië, al stelt YouGov Sport dat in dat land alle gesupporte teams minder fans hebben dan begin dit seizoen. Ook in Amerika zakte de fanbase iets ten opzichte van dit seizoen. Daar kan de verklaring gezocht worden dat Liverpool FC in de zomer oefenwedstrijden speelde in dat land. Toen was de club 'hot' in Amerika, iets wat de laatste tijd, ondanks het succes, is afgezakt. 

De verandering van de Liverpool-fanbase begin dit jaar en nu op 7 plekken ter wereld:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner