07.06.2019 12:15

De Ligt sluit tienerjaren af met voorsprong op Sneijder

Matthijs de Ligt heeft zijn voorlaatste wedstrijd als tiener van het Nederlands elftal gespeeld. Dat deed de centrale verdediger donderdagavond in de halve finale van de UEFA Nations League tegen Engeland (3-1 zege). Zondag tegen Portugal kan zijn zeventiende interland worden.

Toen recordinternational Wesley Sneijder stopte als speler van het Nederlands elftal werd hem gevraagd welke huidige Oranje-speler hem zou kunnen opvolgen als recordinternational. Daarbij noemde hij de naam van De Ligt. De Ajacied, die tegen Engeland met een fraaie kopbal scoorde, eindigt zijn tienerjaren (in augustus word hij twintig jaar) op zestien interlands. Zetten we dat aantal af tegen de recordinternational van Oranje, dan heeft De Ligt al een flinke voorsprong.

Sneijder stond voor zijn twintigste verjaardag namelijk op negen interlands. Ook de spelers die na Sneijder de meeste duels voor het Nederlands elftal speelden, kwamen niet in de buurt van het aantal waar De Ligt nu op staat. Rafael van der Vaart had als tiener drie interlands op zijn naam staan, terwijl Edwin van der Sar, Giovanni van Bronckhorst en Frank de Boer nog geen enkele wedstrijd in het Oranje-shirt hadden gespeeld. Als er één speler dus het record van Sneijder kan pakken, lijkt het De Ligt inderdaad. 

De vijf recordinternationals van Oranje + interlands voor hun 20e verjaardag:

  1. Wesley Sneijder – 9 interlands (134)
  2. Edwin van der Sar – 0 interlands (130)
  3. Frank de Boer – 0 interlands (112)
  4. Rafael van der Vaart – 3 interlands (109)
  5. Giovanni van Bronckhorst – 0 interlands (106)

    Matthijs de Ligt – 16 interlands (16)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner