23.07.2019 22:00

PSV leunt tegen Basel andermaal op ijzersterke slotfase

PSV is het Europese seizoen prima begonnen. De Eindhovense club won op eigen veld met 3-2 in de tweede voorronde van de Champions League tegen het uiterst effectieve FC Basel uit Zwitserland.

FC Basel kwam namelijk maar zelden voor de goal van Jeroen Zoet, maar scoorde daarin wel tweemaal. De 1-2 stand stond een paar minuten voor het einde op het scorebord, waardoor PSV leek af te stevenen op een nederlaag. Maar net als vorig seizoen, toen PSV met twaalf goals een recordaantal Eredivisie-treffers maakte in blessuretijd, leunden de Brabanders op een ijzersterke eindfase. Sam Lammers maakte in minuut 89 de 2-2, terwijl Donyell Malen in blessuretijd voor de 3-2 zorgde.

• 3-1 vs. PSV – Donyell Malen

De openingstreffer van de wedstrijd kwam op naam van nieuweling Bruma. Hij ging zodoende de boeken in als de eerste doelpuntenmaker van een Nederlandse club in Europees verband. De 24-jarige aanvaller uit Guinea-Bissau volgt daarmee Hakim Ziyech op, die vorig jaar namens Ajax tegen Sturm Graz de eerste Nederlandse doelpuntenmaker was.