30.07.2019 22:00

Veelscorende Van Wolfswinkel schakelt PSV uit in de CL

Het seizoen van PSV is dramatisch begonnen. Hoewel de klap van het verlies in de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax niet heel pijnlijk was, voelde de uitschakeling van PSV tegen FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League als een gigantische dreun. Vorige week wonnen de Brabanders nog met 3-2, maar FC Basel was in Zwitserland met 2-1 te sterk. Ricky van Wolfswinkel werd de grote beul van PSV, dat zich nu moet zien te plaatsen voor de Europa League.

Nadat Eray Cömert namens de Zwitsers voor de openingstreffer had gemaakt, kopte Bruma de Eindhovenaren op gelijke hoogte. Een schaakspel volgde en via Van Wolfswinkel was het FC Basel die daarna als eerste scoorde. De aanvaller kreeg de bal ietwat gelukkig voor de voeten, maar schoof beheerst raakt. Het was zijn 23e treffer in Europa, waarmee de spits op gelijke hoogte komt met Luuk de Jong. Alleen Klaas-Jan Huntelaar maakte vaker een doelpunt in Europees verband van alle actieve Nederlandse spelers. Van Wolfswinkel scoorde treffers in Europa namens Vitesse, FC Utrecht, AS Saint-Étienne, Sporting CP en FC Basel. 

Nog actieve Nederlandse spelers met de meeste goals in Europa:

  1. Klaas-Jan Huntelaar – 54 doelpunten
  2. Luuk de Jong – 23 doelpunten
  3. Ricky van Wolfswinkel – 23 doelpunten 

Dat de ploeg van Mark van Bommel twee tegentreffers kreeg, is redelijk zorgelijk. Het was namelijk voor het derde opeenvolgende duel sinds de seizoensstart dat doelman Jeroen Zoet zijn doel niet schoon wist te houden: in het heenduel scoorde FC Basel ook en Ajax vond het net tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal. De laatste keer dat PSV in de eerste drie wedstrijden van het seizoen telkens een tegengoal kreeg, was in 2001/02. Destijds scoorden FC Groningen, FC Den Bosch en Willem II tegen PSV.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner