09.09.2019 22:47

Oranje zet ongeëvenaard doelgemiddelde neer in Estland

Het Nederlands elftal is flink op schot in 2019. Na de vier goals tegen Duitsland werd Estland een paar dagen later ook met grote cijfers aan de kant gezet: 0-4. Het doelgemiddelde was in de recente geschiedenis nog nooit zo hoog.

Ryan Babel werd de gevierde man door de eerste twee doelpunten - zijn eerste dubbelklapper voor Oranje - voor zijn rekening te nemen. Later werd er via Memphis Depay en Georginio Wijnaldum verder afstand genomen van Estland. Het is voor Oranje niet de eerste grote zege dit kalenderjaar. Tegen Duitsland, Wit-Rusland, Engeland en Estland werden in vijf duels zeventien goals gemaakt. De nederlaag in de finale van de Nations League tegen Portugal (0-1) haalt het gemiddelde nog flink omlaag.

Uiteindelijk komt het Nederlands elftal tot een gemiddelde van 2,8 doelpunten per wedstrijd. Het is jaren geleden dat de nationale ploeg vergelijkbare cijfers liet zien. In 2011 kwam Nederland onder leiding van Bert van Marwijk tot 2,6 doelpunten per wedstrijd, waar ook nog een 11-0 zege op San Marino toe behoorde. In 2001 was Oranje ook uitermate productief, maar kon het met gemiddeld van 2,7 goals nog niet tippen aan het huidige Oranje.

Het Nederlands elftal heeft nu al meer doelpunten gemaakt dan in 2018. De manschappen van Koeman hadden maar zes wedstrijden nodig om de cijfers van vorig jaar, in tien wedstrijden zestien goals, te evenaren.

Jubileum voor Memphis
Memphis Depay speelde in en tegen Estland zijn vijftigste interland. Zes jaar geleden, op 15 oktober 2013, debuteerde Memphis onder leiding van Louis van Gaal in Turkije (0-2). Hij maakte sindsdien zeventien doelpunten, waaronder een jubileumgoal, wat de derde treffer van de avond betekende.

De aanvaller van Olympique Lyon is buitengewoon jong voor zijn mijlpaal. Maar vier spelers bereikten ooit op jongere leeftijd de vijftig interlands.

Jongste spelers met vijftig interlands:

  1. Clarence Seedorf (24)
  2. Wesley Sneijder (24)
  3. Patrick Kluivert (24)
  4. Rafael van der Vaart (24)
  5. Memphis Depay (25)

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner