18.09.2019 10:00

Ajax groentje tussen grootmachten in Champions League

Het Champions League-seizoen begon voor Ajax dinsdagavond. In de eigen Johan Cruijff ArenA wisten de Amsterdammers een goed resultaat te halen (3-0 vs. Lille OSC). De Eredivisie-kampioen moet het dit seizoen echter doen met een relatief onervaren ploeg op het hoogste podium in Europa. 

In totaal hebben de spelers uit de Ajax-selectie 197 wedstrijden in de Champions League in de benen. Dat is een schijntje ten opzichte van de beste ploegen die dit seizoen deelnemen aan het Europese clubtoernooi. Juventus is de ploeg die de ranglijst domineert. De spelers van de Oude Dame, met onder meer jongeling Matthijs de Ligt in de gelederen, speelden in totaal 1196 wedstrijden op het hoogste niveau in Europees verband. Real Madrid is de enige andere ploeg die de grens van duizend duels is gepasseerd (1064 duels). 

Hoewel de Ajax-spelers veel minder ervaring hebben in het miljardenbal dan de grootste teams in Europa, houden de Amsterdammers nog wel een hoop teams onder zich: dertien in totaal. KRC Genk en RB Salzburg werken met de selecties die de minste ervaring hebben in de Champions League. Spelers van de Belgische en Oostenrijkse ploegen hebben slechts zes duels in het Europese toernooi gespeeld. 

* De cijfers zijn op basis van voor het hoofdtoernooi en dus exclusief de eerste speelronde van de Champions League. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner